MENU

Vores brød / Pizzabotten med tomatsås

Pizzabotten med tomatsås

Pizzabotten med tomatsås

Pizzabottnen är bakad på traditionellt vis av surdeg och vetemjöl. Den är förgräddad med tomatsås, extra jungfruolivolja, oregano och en nypa havssalt.

 

Våra bagare formar bottnarna för hand på äkta napolitanskt vis, förgräddar dem och tillsätter tomatsås. Du kan själv lägga på din favoritfyllning och grädda färdigt pizzan hemma. Ta ut den ur folieförpackningen innan du sätter in den i ugnen – och du får en klassisk italiensk, spröd pizzabotten.

Bakas 8-10 min i 200 grader.

 

 

Ingredienser & næringsindhold:

Ingredienser: vetemjöl*, vatten, surdeg (vetemjöl*, vatten), skalade tomater* (19 %), extra jungfruolivolja*, havssalt med tillsatt jod, jäst.(*=ekologisk)

 

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi: 1041 Kj/249 Kcal

Fett 3,9 g

varav mättade fettsyror 0,3 g

Kolhydrater 46,1 g

varav sockerarter 0,3 g

Protein 6,3 g

Salt 1,0 g